Що таке наскрізне шифрування в DM UpScrolled?
Повідомлення, надіслане через UpScrolled, шифрується з самого початку — локально на пристрої відправника.
Повідомлення залишається зашифрованим увесь шлях до пристрою отримувача. Воно розшифровується локальним пристроєм адресата.
Це означає, що всі дані повідомлень залишаються зашифрованими під час передачі і можуть переглядатися лише на локальному пристрої, що увійшов з правильним паролем DM.
Будь-який пристрій, що отримує сповіщення з попереднім переглядом повідомлення, не зможе відобразити його вміст.
Команда UpScrolled не має доступу до вмісту повідомлень.
Чи є на UpScrolled стандартний чат без шифрування?
Ні, єдина функція обміну повідомленнями на UpScrolled використовує наскрізне шифрування. Щоб надсилати прямі повідомлення іншим користувачам через платформу, необхідно налаштувати пароль.
Як налаштувати прямі повідомлення в UpScrolled?
Коли ви вперше відкриєте повідомлення, вам буде запропоновано встановити надійний пароль. Ви можете дозволити програмі запропонувати пароль або ввести власний вручну.
Цей пароль відрізняється від пароля UpScrolled, і ми рекомендуємо, щоб вони були різними.
Пароль має містити більше 10 символів. Якщо програма вважає вибраний пароль «надто легким для вгадування» через велику кількість поширених слів, потрібно вибрати інший з більш випадковими символами.
Цей пароль ніколи не покидає ваш пристрій. UpScrolled не зберігає його копію. Він виключно зберігається локально на вашому пристрої та є ключем, що відкриває ваші DM.
Якщо ви вийдете з облікового запису або перейдете на інший обліковий запис у програмі, вам знову потрібно буде ввести пароль для доступу до чатів. Якщо ви залишаєтеся ввійденим без зміни облікового запису, повторне введення не потрібне.
Потім програма відобразить ключ відновлення. Збережіть його в надійному місці, доступному лише вам, наприклад у менеджері паролів.
Якщо ваш пристрій підтримує біометричне розблокування, ви можете використати цю функцію для локального зберігання ключа відновлення — доступ до нього буде лише через біометрику.
Відтепер ваші чати захищені й ви можете починати листуватися з іншими користувачами.
Чи можна скинути пароль відновлення?
Так. Щоб змінити пароль входу в DM, перейдіть до налаштувань у повідомленнях. Натисніть на шестерню у верхньому правому куті, щоб знайти сторінку «Глобальні налаштування чату».
Натисніть «Змінити пароль відновлення».
Пристрій може запитати облікові дані для продовження (пароль, біометрику або код доступу).
Відкриється те саме налаштування пароля, що й під час першого вибору пароля для DM.
Що робити, якщо я забув і пароль, і ключ відновлення?
Якщо ви втратили доступ до повідомлень і не маєте ані пароля, ані ключа відновлення, ви також можете увійти через окремий пристрій. Це спрацює лише якщо той пристрій вже увійшов у ваш обліковий запис UpScrolled та ваші DM.
Щоб підтвердити вхід через підключений пристрій, потрібно:
Відкрити розділ повідомлень у програмі UpScrolled на обох пристроях.
Над екраном входу ви побачите кнопку «Підтвердити через інший пристрій». Натисніть її на пристрої, який не увійшов.
На пристрої, що увійшов, з'явиться сповіщення із запитом, чи хочете ви підтвердити пристрій, що надіслав запит. Натисніть «Підтвердити» лише якщо запит справді від вас.
У вас буде два варіанти підтвердження пристрою:
Ви можете порівняти послідовність емодзі на обох пристроях і підтвердити збіг.
Ви можете відсканувати QR-код. (Натисніть «показати QR-код» на одному пристрої та «сканувати QR-код» на іншому.)